Rijbewijs halen

Het is zover! U wilt u rijbewijs gaan halen. Er zijn vele reden waarom iemand een rijbewijs wil halen:

  • Misschien ben jij net 18 geworden?
  • Of wilt u na al die jaren nu toch echt beginnen?
  • Of moet u opnieuw uw rijbewijs halen, omdat dit was verlopen?
  • Of wellicht heeft u het nodig voor uw werk.

Wat de reden ook mag zijn een rijbewijs kan erg handig zijn.

Waar te beginnen en wat te doen?

Ten eerste is het belangrijk om na te gaan wat u kunt uitgeven, op deze manier kunt u naar de prijzen gaan kijken van de verschillende rijscholen. Er moet behalve een idee van de kosten zijn ook gekeken worden waar de rijscholen zich in u buurt bevinden. Sommige rijscholen kunnen uw bij uw thuis ophalen, bij andere moet u b.v naar de rijschool toekomen.

1e autorijles

U heeft een rijschool uitgekozen en een afspraak gemaakt voor een 1e les of proefles.
Voordat u een afspraak maakt met de rijschool kunt een een vrijblijvende 1e les aanvragen, mocht u zich dan niet op uw gemak voelen dan hoeft u alleen die les af te rekenen.
Als u 1e rijles niet is bevallen dan kunt u verder gaan zoeken naar een andere rijschool.

Op naar rijles 2

Les 1 is goed gegaan, u heeft een vriendelijke rij-instructeur en de prijzen zijn in orde.
Heeft u een pakket afgesloten of gaat u liever voor de losse lessen? Een pakket is vaak voordeliger omdat hierbij het examen zowel praktijk als theorie insclusief is.
Neem dit van tevoren door zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Indien dit allemaal in orde is kunt u verder gaan met de lessen. Plan minimaal 1 les per week in zodat er tussen de lessen in niet teveel tijd zit. Plan redelijk op tijd uw theorie examen in want doordat u de theorie kent, gaan de lessen in de praktijk vaak ook een stuk beter.

Theorie wel of niet gehaald?

Veel mensen halen de theorie niet in 1 keer, dit kan verschillende oorzaken hebben.
1 van de oorzaken is bijvoorbeeld stress maar ook een slechte voorbereiding kan een oorzaak zijn. Mocht u echt veel problemen hebben met het behalen van de theorie vraag dan hulp aan een van uw vrienden of familieleden. Zodra u de theorie heeft gehaald zult u merken dat het rijden al wat beter gaat omdat u alle verkeersregels onder de knie heeft.

Klaar om af te rijden!

De tijd is aangebroken uw examen is aangevraagd en de datum staat vast.
Vele hebben lasten van zenuwen, een klein percentage heeft nergens last van.
Er zijn heel veel tips om minder zenuwachtig te zijn. Van valeriaan pillen tot een banaan eten vlak voor het examen. Uit ervaring kan ik u zeggen dat het vooral belangrijk is dat u zelf weet dat u er klaar voor bent (u heeft het examen tenslotte aangevraagd samen met uw instructeur). Probeer in ieder geval wat te ontbijten zodat u wat in de maag heeft, ga van tevoren naar het toilet en hou in gedachte dat u het kunt.
Misschien haalt u het in 1 keer misschien in 6 keer. Het belangrijkste wat ik u wil meegeven is: geef niet op! Ga door tot dat u dit rijbewijs heeft, want u wilt toch niet dat alle lessen voor niks zijn geweest?

Succes!