Brommerrijbewijs theorie

Snel theorie brommerrijbewijs halen?

Wil je ook graag wat meer vrijheid hebben en kunnen gaan en staan waar je maar wilt? Dan kun je er voor kiezen om je brommerrijbewijs te halen. Dit begint natuurlijk met het behalen van je theoriecertificaat. Vanaf een leeftijd van 15.5 jaar kun je al een theorie-examen voor je brommerrijbewijs afleggen. Daarna kun je bezig gaan met de praktijk en wanneer je 16 wordt, ook het praktijkexamen afleggen. Een brommerrijbewijs is een mooie en vrij snelle manier om wat meer zelfstandigheid te krijgen. Ben je hierin geïnteresseerd? Lees dan snel verder voor meer informatie.

Procedure is eenvoudig

Er is een algemeen theorie-examen voor alle typen bromfietsen, waaronder de snorfiets, bromscooter en de brommobiel. Het theorie-examen kan op twee manieren aangevraagd worden: door zelf te reserveren op de site van de CBR of door een examen aan te vragen bij jouw rijschool. Wanneer je voor optie twee gaat, zal jouw rijschool voor jou een examen aanvragen. Vervolgens ga je op de afgesproken datum ruim op tijd naar het examencentrum m├ęt een geldig identiteitsbewijs. Je meld je bij de receptie, krijgt het nummer van de tafel waar je tijdens het examen komt te zitten en kunt dan wachten tot het zo ver is. Het examen zelf duurt ongeveer 45 minuten en bestaat uit 50 meerkeuze-, invul- en ja/nee-vragen. Om te slagen moet je minimaal 44 vragen goed hebben. Het aantal vragen dat je goed hebt krijg je enkele minuten na het einde van het examen te horen van een van de medewerkers.

Inhoud theorie vragen

Er zijn verschillende manieren om de lesstof te leren:

  • Zelf leren met behulp van een theorieboek. Het handige theorieboek met alle informatie is te koop bij bekende boekenwinkels, internetwinkels en rijscholen en wordt vaak geleverd met een oefen CD.
  • Een online cursus volgen. Via internet worden allerlei cursussen aangeboden voor het leren van je brommerrijbewijs theorie. Het grote voordeel hier aan is, is dat je vaak kunt oefenen.
  • Theorielessen bij een rijschool volgen. Dit wordt aangeraden voor iedereen die graag wat hulp wil bij het verzekeren van een geslaagd resultaat.

Geslaagd, en dan?

Wanneer je geslaagd bent voor je theorie-examen brommerrijbewijs kun je jouw gloednieuwe theoriecertificaat ophalen. Dit certificaat is anderhalf jaar geldig en maakt het mogelijk om praktijk lessen te volgen. Praktijk lessen zijn niet verplicht maar worden wel aanbevolen om er zeker van te zijn dat ook het praktijk examen brommerrijbewijs goed verloopt. Na het behalen van je praktijk examen, kun je het brommerrijbewijs aanvragen bij jouw gemeente, waarna je mag rijden op alle soorten bromfietsen.

Nog een extra kans

Als het theorie-examen toch iets te moeilijk voor je was, kun je het natuurlijk gewoon nog een keer proberen. Bij het CBR krijg je een uitslagformulier met alle informatie over de vragen die je beantwoord hebt. Zo kun je kijken welk onderwerp je al onder de knie hebt en welk onderwerp nog wat extra aandacht nodig heeft. In bijzondere gevallen, zoals dyslexie of faalangst, kun je ook een individueel theorie-examen aanvragen.

 
Copyright 2010 - 2013 | rijbewijs-examen.nl