Brommer rijbewijs

Jij wilt ook snel jouw brommerrijbewijs halen? Om een brommer te mogen rijden ben je wettelijk verplicht om een brommer rijbewijs op zak te hebben. Het brommer rijbewijs kun je vanaf je zestiende jaar krijgen en vanaf die leeftijd mag je dan ook met een rijbewijs AM een scooter, brommer, bromfiets, snorfiets of brommobiel besturen. Voordat je aan het praktijk examen brommer rijbewijs mee mag doen dien je eerst een theorie examen brommer rijbewijs succesvol te hebben afgerond zodat je dus het theorie certificaat van het CBR kunt laten zien. Zoja dan mag je meedoen aan het praktijk examen voor je brommer rijbewijs bij één van de dertig CBR kantoren in Nederland.

Theorie brommer rijbewijs

Onderdeel van het brommer rijbewijs is een theoretisch deel waarbij je kennis op doet in verkeersregels en op overig verkeer kunt anticiperen. Daartoe kun je bij een leerschool een paar lessen volgen opdat je voldoende kennis hebt opgedaan. Veelal wordt een beknopt leerboek gegeven tezamen met een CD betreffende theorie en gevaarlijke omstandigheden. Uiteraard moet je aan enige zelfstudie doen om voor dit theorie deel te slagen. Toch biedt het internet je ook vele sites waarop je jouw kennis kunt testen op compleetheid. Met de lessen op de leerschool, zelfstudie, de hulp van je ouders en het internet kom je goed beslagen ten strijd en slaag je eenvoudig voor het theorie examen.

Praktijk examen brommer rijbewijs

Bij het CBR kun je je inschrijven voor een praktijk examen brommer rijbewijs vanaf dat je zestien jaar oud bent geworden. Ook kun je vooraf een dag reserveren dat je wilt afrijden, echter de dag van afrijden moet wel op of na je 16e verjaardag zijn. Voordat je kunt afrijden moet je een paar praktijk lessen brommer rijden volgen om alle aspecten van het berijden van een brommer onder de knie te krijgen. Gewoonlijk heb je na een viertal lessen de behendigheid van een brommer onder de knie en ben je gereed om het praktijk examen brommer rijbewijs af te leggen. Dit examen duurt gewoonlijk 45 minuten, waarbij 25 minuten een route op de openbare weg wordt afgelegd om jouw vaardigheden en kennis van verkeersregels te beoordelen.

Selectie van een goede leerschool

Om snel en goed te leren moet je gestimuleerd worden door een goede leerschool. Ga dan ook met je ouders op zoek naar een goede leermeester, echter vaak weten je ouders al waar je goed terecht kunt. De theorie en praktijk lessen worden vaak in een pakket aangeboden om zo de kosten laag te houden. Goed voor jou en je ouders natuurlijk. Toch is een goede selectie van de leerschool waar je het brommer rijbewijs wilt halen van belang. Theorie boeken worden je verschaft, je krijgt ondersteuning omtrent het toetsen van je kennis en voor het praktijk deel brommer rijbewijs wordt je volledig bijgespijkerd omtrent wat je wel en niet moet doen. Dit alles om je verzekert te laten zijn van het succesvol afronden van je brommer rijbewijs.

Vrijstelling voor het hebben van een brommer rijbewijs

Zodra je al in het bezit bent van een autorijbewijs of motor rijbewijs, dan hoef je niet aanvullend een brommer rijbewijs te hebben om een brommer te mogen besturen. Mag je wegens medische omstandigheden geen auto of motor meer rijden, dan heb je de mogelijkheid om een rijbewijs AM aan te vragen om zo toch mobiel te blijven.