Rijbewijs verlopen verzekering

Rijbewijs verlopen verzekering regelen?

Bij een verlopen rijbewijs ben je slechts voor beperkte duur verzekerd. Je mag niet meer de weg opgaan echter het voertuig kan nog schade krijgen door weer, diefstal enzovoorts. Je hebt tijdelijk dan de gelegenheid om het rijbewijs te verlengen waarbij het voertuig nog wel is verzekerd.

Reden voor wettelijke aansprakelijkheid

Indien een rijbewijs is verlopen heeft men geen recht meer op een verzekering. Je mag namelijk niet zonder geldig rijbewijs de openbare weg opgaan. Toch heb je de mogelijkheid om na het verlopen een nieuw geldig rijbewijs aan te vragen. Let wel dat je dan geen voertuig mag besturen, juist omdat je wegens het niet geldige rijbewijs bestrafbaar bent. De wettelijke aansprakelijkheid moet worden geregeld door de eigenaar van een voertuig als je de weg op wil gaan. Zonder verzekering zijn schade gevallen dus niet gedekt. Let dus op bij het verlengen van zowel je rijbewijs als je verzekering.

Voorlopig verzekerd

Is het rijbewijs verlopen dan is het voertuig nog twaalf maanden verzekerd. Dit is een maximum opgelegd door verzekeringsmaatschappijen zodat je nog tijd hebt om je rijbewijs te verlengen. Een 'rijbewijs verlopen verzekering' bestaat dus niet. Je moet op de openbare weg netjes een geldig rijbewijs bij je hebben. Op basis daarvan kun je een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten zodat je wel goed verzekerd de weg op mag gaan.

Verlopen verzekering

Is je verzekering verlopen dan mag je de openbare weg niet opgaan. Wil je ervan blijven gebruiken dan moet je per direct een nieuwe verzekering afsluiten.

 
Copyright 2010 - 2013 | rijbewijs-examen.nl